Sposób przygotowania:
Smaczne, łatwe, szybkie ciasto śliwkowe
Mikserem zmiksować jajka,cukier, wanilinowy cukier, masło lub margarynę-będzie masa o grudkowatej konsystencji
Wsypać mąkę z proszkiem i krótko zmiksować na dość gęste ciasto
Forma silikonowa 26 cm, ciasto rozsmarować, wierzch posypać tartą bułką, gęsto ułożyć śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut
Ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać cukrem pudrem
Wsypać mąkę z proszkiem i krótko zmiksować na dość gęste ciasto
Forma silikonowa 26 cm, ciasto rozsmarować, wierzch posypać tartą bułką, gęsto ułożyć śliwki bez pestek, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut
Ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać cukrem pudrem
SylaUla