Sposób przygotowania:
Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepkąETAP 1

Sałatę oraz botwinkę przepłukujemy i osuszamy. Kalarepkę obieramy i kroimy w słupki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pierwszy płat tortilli smarujemy majonezem.
ETAP 2

Na majonez wykładamy warstwę liści sałaty oraz kilka listków botwinki.
ETAP 3

Na zieleninę wykładamy warstwę łososia. Łososia delikatnie smarujemy majonezem
ETAP 4

Na majonez wykładamy kilka słupków kalarepki. Całość posypujemy delikatnie słonecznikiem oraz oprószamy solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem do smaku.
ETAP 5

Po nałożeniu nadzienia tortillę rolujemy. Zrolowaną przewiązujemy dratwą z dwóch stron. Następnie przekrawamy ją na połowę i gotowe.
W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi trzema plackami tortilli.
SylaUla
gusia1000