jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tortilla w tym wydaniu smakuje pysznie, a do tego można ją przygotować dosłownie w kilka minut. Czego można więcej chcieć?

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką

SKŁADNIKI

  • 4 płaty tortilli,
  • 150 gram wędzonego łososia,
  • 1 młoda kalarepka,
  • 0,5 główki sałaty zielonej,
  • Mały pęczek młodych listków botwinki,
  • Majonez,
  • 2 łyżki ziaren łuskanego słonecznika,
  • Ok 6 dag sera żółtego,
  • Sól ziołowa do smaku,
  • Świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką

ETAP 1

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką
majonezem smarujemy tortillę

Sałatę oraz botwinkę przepłukujemy i osuszamy. Kalarepkę obieramy i kroimy w słupki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Pierwszy płat tortilli smarujemy majonezem.

ETAP 2

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką
sałatkę wykładamy na majonez

Na majonez wykładamy warstwę liści sałaty oraz kilka listków botwinki.

ETAP 3

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką
na zieleninę wykładamy łososia

Na zieleninę wykładamy warstwę łososia. Łososia delikatnie smarujemy majonezem

ETAP 4

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką
na łososia wykładamy ser i kalarepkę

Na majonez wykładamy kilka słupków kalarepki. Całość posypujemy delikatnie słonecznikiem oraz oprószamy solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem do smaku.

ETAP 5

Tortilla z łososiem, botwiną i kalarepką
rolujemy i przekrawamy tortillę

Po nałożeniu nadzienia tortillę rolujemy. Zrolowaną przewiązujemy dratwą z dwóch stron. Następnie przekrawamy ją na połowę i gotowe.
W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi trzema plackami tortilli.


Tagi:

dania tortilla