Sposób przygotowania:
Smaczne Pielmieni
Na stolnicę wysypujemy mąkę, solimy ją. Zagotowujmy wodę wlewamy pół szklanki dolewamy olej - mieszamy i dodajemy do maki. Wyrabiamy ciasto dodając pomału jeszcze gorąca wodę. Wyrabiamy dokładnie ciasto aż stanie się elastyczne. Rozwałkowujemy na cienkie ciasto. Wycinamy kółka. Mięso mielone mieszamy z sobą dodajemy bułkę tartą , doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy majeranek. Wyrabiamy farsz nakładamy na kółka. Zlepiamy pieroga , sklejamy w okół palca na uszko. Bulion zagotowujemy na wrzątek wkładamy pielmienie. Jak wypłyną gotujemy jeszcze ok 5 min- muszą być ładnie wyrośnięte jakby nadmuchane. Cebulę siekamy smażymy na maśle doprawiamy solą i pieprzem . Polewamy nią pielmienie.
kołczu