Sposób przygotowania:
Smalec domowej roboty
1- Słoninę tniemy w paski wąskiejak kto woli mozna i w kostkę2-Mielimy najlpiej w maszynce elektrycznej 3- Najlepiej zmielić słoninę na średnich oczkach i wyłozyć na patelnie i smażyć
4- Pętka kiełbasy śląskiej mielimy na średnich oczkach dodajemy do wytopionej słoniny i jeszcz chwile gotujemy razem5-Powytopieniu i podsmażeniu wykładamy lejący się tłuszcz do słoiczków i zakrecamy jak zostanie nam troszke to nie wywalajmy tylko na talezyk wyłozyc a potem zjeśćOto pyszny smalczyk domowy naprawdę smakuje wyśmienicie.
latwo sie robi polecam
4- Pętka kiełbasy śląskiej mielimy na średnich oczkach dodajemy do wytopionej słoniny i jeszcz chwile gotujemy razem5-Powytopieniu i podsmażeniu wykładamy lejący się tłuszcz do słoiczków i zakrecamy jak zostanie nam troszke to nie wywalajmy tylko na talezyk wyłozyc a potem zjeśćOto pyszny smalczyk domowy naprawdę smakuje wyśmienicie.
latwo sie robi polecam