Sposób przygotowania:
Smalec gęsi z wątróbką
Potrzebujemy tłuszcz gęsi, obrane cebule oraz gęsią wątróbką. Wszystkie składniki staramy się pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Jako pierwsze przesmażamy na patelni pokrojone sadło gęsie i kiedy ładnie się wytopi dodajemy cebulkę - doprawiamy sola i pieprzem. Kiedy cebulka się lekko zrumieni dodajemy wątróbkę i całość przesmażamy do czasu aż będzie miękka. Taki smalec można jeść na dwa sposoby - tradycyjnie smarujemy stężałym smalcem kromki chleba lub jemy na ciepło zaraz po przygotowaniu dogryzając świeżym pieczywem
![Smalec gęsi z wątróbką Smalec gęsi z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smalec-gesi-z-watrobka-110181.jpg)
![Smalec gęsi z wątróbką Smalec gęsi z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smalec-gesi-z-watrobka-110182.jpg)
![Smalec gęsi z wątróbką Smalec gęsi z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smalec-gesi-z-watrobka-110183.jpg)
![Smalec gęsi z wątróbką Smalec gęsi z wątróbką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smalec-gesi-z-watrobka-110184.jpg)