Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Smarowidło na kanapki z podgardla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczny dodatek do kanapek.

Smarowidło na kanapki z podgardla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smarowidło na kanapki z podgardla

 

  • ok. 40 dkg podgardla wieprzowego wędzonego
  • 1/2 cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 1/2 łyżki majeranku
  • 1 szczypta chili
  • sól czosnkowa - wg uznania

Sposób przygotowania:

Smarowidło na kanapki z podgardla
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej posiekany czosnek. Dodać również majeranek, chili i odrobinę soli czosnkowej, chwilę razem smażyć. Podgardle wędzone bez skóry pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa razem z usmażoną z przyprawami cebulą. Dokładnie wymieszać. Smarowidłem smarować kanapki.
Smarowidło na kanapki z podgardla
Pokrojona w kostkę cebula zeszklona na oleju.
Smarowidło na kanapki z podgardla
Cebula smażona z posiekanym czosnkiem i przyprawami.
Smarowidło na kanapki z podgardla
Pokrojone na mniejsze kawałki wędzone wieprzowe podgardle.
Smarowidło na kanapki z podgardla
Kawałki podgardla mielone razem z cebulą.