Sposób przygotowania:
Smażona cebula w cieście
Cebulę obieramy i kroimy w krążki.
Wodę doprowadzamy do wrzenia, po czym zanurzamy cebulowe krążki na kilka minut we wrzątku, np. posługując się sitem. Wyciągamy cebulę, odsączamy z wody po czym lekko doprawiam solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto : do miski wsypujemy mąkę , następnie żółtko i szczyptę soli, a także mleko, w takiej ilości by ciasto było trochę bardziej gęste niż naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Krążki maczamy w cieście i smażymy na średnim ogniu z obu stron.
Cebulowe krążki super smakują np. z keczupem.
Wodę doprowadzamy do wrzenia, po czym zanurzamy cebulowe krążki na kilka minut we wrzątku, np. posługując się sitem. Wyciągamy cebulę, odsączamy z wody po czym lekko doprawiam solą i pieprzem. Przygotowujemy ciasto : do miski wsypujemy mąkę , następnie żółtko i szczyptę soli, a także mleko, w takiej ilości by ciasto było trochę bardziej gęste niż naleśnikowe. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Krążki maczamy w cieście i smażymy na średnim ogniu z obu stron.
Cebulowe krążki super smakują np. z keczupem.