Kasiapichci

Kasiapichci

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Smażona kiełbasa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Jak upiec kiełbasę z cebulką wie chyba każdy, ale jak ją tak ładnie naciąć, aby po upieczeniu miała kształt szyszki to chyba już nie. W każdym razie ja od niedawna dopiero tak przygotowuję kiełbasę.

Smażona kiełbasa

Składniki:

Smażona kiełbasa

 

Sposób przygotowania:

Smażona kiełbasa
Zaczynamy od nacięcia kiełbasy ukośnie w odstępach około pół centymetra na całej jej powierzchni do okoła.

Następnie w poprzek by powstało coś na wzór szachownicy.

Nacięcia nie mogą być głębokie

Tak przygotowaną kiełbasę pieczemy na grilu w piekarniku lub na patelni.

Na patelnię dodajemy masło lub olej układamy kiełbasę i smażymy do momentu aż nie zacznie nabierać brązowego koloru. Po około 5-7 minutach bo tyle mniej więcej to trwa obracamy kiełbasę na drugą stronę. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę sól pieprz mieszamy. Gdy wszystko jest już gotowe wykładamy na talerz.

SMACZNEGO.