Sposób przygotowania:
Smażona kiełbasa
Zaczynamy od nacięcia kiełbasy ukośnie w odstępach około pół centymetra na całej jej powierzchni do okoła.
Następnie w poprzek by powstało coś na wzór szachownicy.
Nacięcia nie mogą być głębokie
Tak przygotowaną kiełbasę pieczemy na grilu w piekarniku lub na patelni.
Na patelnię dodajemy masło lub olej układamy kiełbasę i smażymy do momentu aż nie zacznie nabierać brązowego koloru. Po około 5-7 minutach bo tyle mniej więcej to trwa obracamy kiełbasę na drugą stronę. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę sól pieprz mieszamy. Gdy wszystko jest już gotowe wykładamy na talerz.
SMACZNEGO.
Następnie w poprzek by powstało coś na wzór szachownicy.
Nacięcia nie mogą być głębokie
Tak przygotowaną kiełbasę pieczemy na grilu w piekarniku lub na patelni.
Na patelnię dodajemy masło lub olej układamy kiełbasę i smażymy do momentu aż nie zacznie nabierać brązowego koloru. Po około 5-7 minutach bo tyle mniej więcej to trwa obracamy kiełbasę na drugą stronę. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę sól pieprz mieszamy. Gdy wszystko jest już gotowe wykładamy na talerz.
SMACZNEGO.