paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kiełbasa na cebuli z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Syte i kaloryczne danie ze smażoną kiełbaską podaną wraz z pieczarkami, cebulką przyprawione oregano i ketchupem.

Kiełbasa na cebuli z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kiełbasa na cebuli z pieczarkami

 

  • kiełbasa wiejska 0,5 kg
  • cebula 2 szt
  • pieczarki 10 dag
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • oregano do smaku
  • ketchup do smaku

Sposób przygotowania:

Kiełbasa na cebuli z pieczarkami
Cebulę obrać a pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Zeszklić na patelni cebulkę można dodać odrobinę tłuszczu następnie dodać pieczarki.

Cebulę z pieczarkami doprawić solą pieprzem i oregano.

Usmażoną cebulkę z pieczarkami wyłożyć na talerze.Cienką kiełbasę pokroić w plasterki o grubości do 0,5 cm. Podsmażyć aby była bardziej chrupka.

Do kiełbasy dodać ketchup i wymieszać. Kiełbasę wyłożyć na pieczarki i cebulkę Podawać na ciepło. 
Kiełbasa na cebuli z pieczarkami
Zeszklić na patelni cebulkę można dodać odrobinę tłuszczu następnie dodać pieczarki.
Kiełbasa na cebuli z pieczarkami
Cebulę z pieczarkami doprawić solą pieprzem i oregano.
Kiełbasa na cebuli z pieczarkami
Cienką kiełbasę pokroić w plasterki o grubości do 0,5 cm. Podsmażyć aby była bardziej chrupka.

Tagi:

kielbasa