Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Smażona Makrela

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne danie na piątkowy obiad.

Smażona  Makrela  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Smażona Makrela

 

 

Sposób przygotowania:

Smażona Makrela
► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Ryby obtoczyć w rozkłóconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.
Smażona  Makrela
Makrele oczyścić umyć posypać solą pieprzem ziołowym i skropić sokiem z cytryny - odstawić do lodówki.