mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Smażone bananki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sposób na banany. Smaczna i szybka przekąska.

Smażone bananki

Składniki:

Smażone bananki

 

Sposób przygotowania:

Smażone bananki
Na początku obrać banany ze skórki.
Każdy pokroić na 3 części. Każdą część delikatnie skropić sokiem z cytryny.
Następnie w misce wymieszać wszystkie suche składniki na ciasto (poza brązowym cukrem) i dolewać tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany.
Kawałki bananów zanurzać w tak przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu.
Brązowy cukier wysypać na płaski talerz.
Na koniec usmażone banany wyjąć z tłuszczu i natychmiast obtaczać z każdej strony w cukrze.
Smacznego.