Sposób przygotowania:
Smażone bananki
Na początku obrać banany ze skórki.
Każdy pokroić na 3 części. Każdą część delikatnie skropić sokiem z cytryny.
Następnie w misce wymieszać wszystkie suche składniki na ciasto (poza brązowym cukrem) i dolewać tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany.
Kawałki bananów zanurzać w tak przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu.
Brązowy cukier wysypać na płaski talerz.
Na koniec usmażone banany wyjąć z tłuszczu i natychmiast obtaczać z każdej strony w cukrze.
Smacznego.
Każdy pokroić na 3 części. Każdą część delikatnie skropić sokiem z cytryny.
Następnie w misce wymieszać wszystkie suche składniki na ciasto (poza brązowym cukrem) i dolewać tyle wody, aby powstało ciasto o konsystencji śmietany.
Kawałki bananów zanurzać w tak przygotowanym cieście i smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu.
Brązowy cukier wysypać na płaski talerz.
Na koniec usmażone banany wyjąć z tłuszczu i natychmiast obtaczać z każdej strony w cukrze.
Smacznego.