wyjadacz

wyjadacz

Kucharz
[Przepisów: 10]

Smażone banany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne danie dla miłośników bananów. Malakserem ubić mleko, jajka, sól, cukier puder i cynamon. Dodać mąkę (każdego rodzaju) i dalej mieszać

Smażone banany

Składniki:

Smażone banany

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone banany
Malakserem ubić mleko, jajka, sól, cukier puder i cynamon. Dodać mąkę (każdego rodzaju) i dalej mieszać. Odstawić na godzinę. W szerokim rondlu rozgrzać tłuszcz. Obrane banany pokroić wzdłuż na połówki i zanurzyć w cieście, położyć na gorący tłuszcz, usmażyć z obu stron. Odsączamy na bibule (np ręcznikach kuchennych). Podawać gorace, posypane cukrem pudrem lub polane sosem czekoladowym.

Tagi:

jajko sosy jajka