Basia140188

Basia140188

Szef Kuchni
[Przepisów: 23]

Smażone jabłka z marmoladą morelową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne jabłuszka na ciepło z bitą śmietaną

Smażone jabłka z marmoladą morelową

Składniki:

Smażone jabłka z marmoladą morelową

 

  • 2 winne jabłka, sok z cytryny, 25g masła
  • na sos: łyżka miodu, sok z pomarańczy, 2łyżki marmolady morelowej, 2łyżki rumu, bita śmietana

Sposób przygotowania:

Smażone jabłka z marmoladą morelową
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grube plastry. Skropić sokiem z cytryny, obsmażyć krótko w gorącym maśle i zdjąć z patelni.
SOS
Zagotować na patelni miód z sokiem pomarańczowym, marmoladą i rumem. Wyłożyć sos na ułożone na talerzykach plastry jabłek. Udekorować bitą śmietaną.