Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z brzoskwinią, kolbami kukurydzyETAP 1:
1. Fileta z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą curry, słodką papryką, tymiankiem, solą i pieprzem, następnie odstawić w chłodne miejsce na około 30 minut, a po tym czasie usmażyć na rozgrzanym oleju.
2. Kolby kukurydzy i brzoskwinie odsączyć z zalewy. Kolby kukurydzy pokroić na mniejsze kawałki (kilka zostawić całych na dekorację), a brzoskwinię pokroić w kostkę.
3. Ryż ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
4. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w małą kostkę.
5. Żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a por pokroić w talarki.
6. W salaterce sałatkę układać warstwowo: 1/2 ilości papryki, żółty ser, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, por, 2 łyżki majonezu, kurczak, ryż, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, brzoskwinie, pokrojona kukurydza i pozostała ilość papryki.
7. Na wierzchu posypać porem i ułożyć kolby kukurydzy.
mocsłodkości