Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 367]

Smażone filety z pstrąga

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczne i zdrowe danie dla tych co lubią ryby.

Smażone filety z pstrąga  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Smażone filety z pstrąga

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone filety z pstrąga
► Wypatroszone, wyfiletowane pstrągi umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić sokiem z cytryny posolić, popieprzyć i wstawić na 2 godziny do lodówki. ► Jajko rozbić i rozczepać widelcem i obtoczyć rybę w nim. ► W patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło z margaryną ) smażyć filety z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Ja podałem z ryżem.
Smażone filety z pstrąga
Pstrągi smażone na tłuszczu z dodatkiem masła - to lekki aromatyczny przysmak.
Smażone filety z pstrąga
Pstrągi wypatroszyć wyfiletować umyć posolić popieprzyć i skropić sokiem z cytryny.