gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Smażone ziemniaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane smażone ziemniaczki podaję na obiad zamiast tradycyjnie gotowanych ziemniaków. Polecam.

Smażone ziemniaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażone ziemniaczki

 

Sposób przygotowania:

Smażone ziemniaczki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie kroimy je w cienkie plasterki i przyprawiamy z każdej strony przyprawą do ziemniaków. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (oleju) na złoty kolor, po czym wyciągamy i układamy na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Układamy na talerzu i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
Smażone ziemniaczki
Ziemniaki obieramy, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Następnie kroimy je w cienkie plasterki.
Smażone ziemniaczki
Plasterki ziemniaków posypujemy z każdej strony przyprawą do ziemniaków.
Smażone ziemniaczki
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (oleju) na złoty kolor.