kupiska

kupiska

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Smażony kabanos z cebulką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smażony kabanos jako dodatek do ziemniaków.

Smażony kabanos z cebulką i papryką

Składniki:

Smażony kabanos z cebulką i papryką

 

  • 2 kabanosy
  • 1 duża cebula
  • 1/2 zielonej papryki
  • olej roślinny do smażenia
  • pół łyżeczki suszonej bazylii
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

Smażony kabanos z cebulką i papryką
Kabanosy kroimy w plasterki o średnicy około 0,5 cm.Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.Paprykę umyć,pokroić w kostkę.Na szerokiej patelni rozgrzać olej.włożyć pokrojona w kostkę paprykę i poddusić na średnim ogniu przez około 5 minut.Następnie włożyć drobno pokrojona cebulę i plasterki kabanosa.Smażymy na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając.

Tagi:

papryka