Sposób przygotowania:
Smażony karp w sosie rodzynkowym
Cebulę kroimy w pół talarki i przesmażamy ją przez 2-3 minuty na odrobinie oliwy. Kiedy cebulą się zeszkli na patelnie dodajemy rodzynki i zalewamy wszystko sokiem z pomarańczy, winem i wodą, przykrywamy i dusimy 5 minut.
Po tym czasie na patelnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy sos kolejne 5-8 minut. Po tym czasie sos doprawiamy do smaku miodem i odparowujemy około 3-5 minut, lub do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Karpia myjemy, bardzo dobrze osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Na patelnie rozgrzewamy dobrze olej i smażymy na złoty kolor karpia po 4-6 minut z każdej strony.
Usmażonego karpia serwujemy razem z sosem rodzynkowym, smacznego ; )
Po tym czasie na patelnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy sos kolejne 5-8 minut. Po tym czasie sos doprawiamy do smaku miodem i odparowujemy około 3-5 minut, lub do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
Karpia myjemy, bardzo dobrze osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Na patelnie rozgrzewamy dobrze olej i smażymy na złoty kolor karpia po 4-6 minut z każdej strony.
Usmażonego karpia serwujemy razem z sosem rodzynkowym, smacznego ; )