Sposób przygotowania:
Karp w galarecie
Sprawionego karpia kroimy na mniejsze części, warzywa obieramy i kroimy w plasterki, jedną marchewkę zostawiamy w całości do dekoracji. zalewamy wodą, tak aby przykryła karpia i warzywa. Dodajemy listek, ziele i pieprz, doprawiamy solą i vegetą.
Gotujemy 30 minut na małym ogniu. Karpia delikatnie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. wywar przecedzamy .Półmisek dekorujemy plasterkami pomarańczy i cytryny, ułożyć karpia. Z marchewki wycinamy gwiazdki i dwie róże, oliwki przekrawamy na pół, dwie zostawiamy całe.
Dekorujemy półmisek marchewką oliwkami i natką pietruszki. Z przecedzonego wywaru odlewamy 1 litr i zagotowujemy ,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Zimną i lekko tężejącą galaretą zalewamy karpia na półmisku. Wstawiamy do lodówki aby galareta stężała.
Gotujemy 30 minut na małym ogniu. Karpia delikatnie wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. wywar przecedzamy .Półmisek dekorujemy plasterkami pomarańczy i cytryny, ułożyć karpia. Z marchewki wycinamy gwiazdki i dwie róże, oliwki przekrawamy na pół, dwie zostawiamy całe.
Dekorujemy półmisek marchewką oliwkami i natką pietruszki. Z przecedzonego wywaru odlewamy 1 litr i zagotowujemy ,dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.
Zimną i lekko tężejącą galaretą zalewamy karpia na półmisku. Wstawiamy do lodówki aby galareta stężała.
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka