Sposób przygotowania:
Karp w cytrynowej panierce pieczonyETAP 1:
Sprawione karpie moczymy 2-3 godziny w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy na dzwonka.
ETAP 2:
Następnie skrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny i oprószamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, panierujemy w mące.
ETAP 3:
Jajka roztrzepujemy z piwem, maczamy w nich dzwonka ryby, obtaczamy w bułce wymieszanej ze startą skórką z dwóch cytryn.z nadmiaru panierki otrząsamy rybę.
ETAP 4:
Dzwonka układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzchu układamy wiórki zimnego masa prosto z lodówki, można dać na wierzch kilka plastrów cytryn.
Pieczemy około 40 minut w temp 180*c.
Podajemy gorącą rybę.
robaczek
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości