Sposób przygotowania:
smażony makaron chow mien
Zaczynamy standardowo - czyli przygotowujemy składniki: czosnek, imbir i cebulkę pokroić b.drobno. Por pociąć na krążki. Mrożonki rozmrozić, makaron namoczyć wg przepisu na opakowaniu, warzywa pokroić w słupki. Z braku marchewek baby wystarczy dać pociętą w słupki lub ukośne, grzyby namoczyć, obciąć ogonki jeśli są - są twarde i ciężkostrawne. korzeń pietruszki pokroić tak samo jak marchewkę. Teraz wlewamy do nagrzanego woka 2-3 łyżki oleju i po zadymieniu wrzucamy cebulę, czosnek imbir i pora i szybko mieszamy. Wrzucamy grzyby i warzywa w kolejności - twarde i po minucie miękkie. Cały czas mieszamy, dodajemy proszek curry, pastę sambal oelek, cukier i ocet. Teraz po kolejnej minucie dodajemy makaron. Smażymy do momentu, aż makaron nie zacznie lekko przywierać do woka. Na 30 sek. przed końcem dodajemy olej sezamowy i mieszamy. Olej sezamowy jest przyprawą, więc nie może być zbyt długo podgrzewany, aby nie stracił swych właściwości. Efekt - palce lizać. Tak jak na zdjęciu. :) Smacznego.