Sposób przygotowania:
Smażony ser
Ser pokroić na plastry o grubości centrymetra do dwóch (ja miałam plastry duze wiec kazdy jeszcze przekroiłam na pół). Obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce. Czynnosc te powtórzyc 3 razy, dzieki czemu ser bedzie dobrze chroniony przed wylaniem się w oleju. Tak przygotowany ser wstawiam na 10 minut do zamrazalnika zeby stwardniał (gdzies kiedys dawno temu to wyczytałam i od tego czasu ser mi sie nie wylewa). Smażę w głębokim tłuszczu do przyrumienienia panierki jakies 15-30 sekund. Uważac bo dłuzej to zaczyna sie wylewac. Mozna we frytkownicy. Ser wyszedł idealny. Z chrupiącą skórką i płynącym wnętrzem. Do tego smażone palsterki ziemiaków z piekarnika i sos tatarski. Wspomnienie Słowacji we własnym domu. Cos bezcennego. :)
caroline1983