Sposób przygotowania:
Śmietankowy sernik - Pawi ogon
Herbatniki pokruszyć i rozbić "na żużel" w miseczce, dodać gorące rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć na spodzie małej tortownicy. Wstawić na pół godziny do lodówki. W tym czasie śmietankę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Oddzielnie rozetrzeć mikserem ser z cukrem pudrem i sokiem z 1/2 cytryny. Masę serową wymieszać łyżką z ubita śmietaną. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku, przestudzić i wymieszać z masą. Wlać mieszaninę serową na spód herbatnikowy w tortownicy. Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w rondelku z mlekiem. Łyżką nakładać czekoladę w kształcie esów floresów na powierzchni sernika, a patyczkiem formować delikatnie wzór pawiego ogona (podobnie jak przy cafe art). Maliny umyć i wciskając lekko w ser ozdobić nimi sernik. Schłodzić w lodówce co najmniej 3 godziny.
Lady Marmolada
haniakson
Mikrula
nasteczka
bigos2806