śmietankowy sos curry

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

sos do ryby,owoców morza i kurczaka

śmietankowy sos curry

Składniki:

śmietankowy sos curry

 

  • 3 łyżeczki proszku curry
  • 1/2 łyżeczki kminku w proszku
  • 30 g masła
  • 2 małe cebulki szalotki pokrojone
  • 1 mała papryczka ostra pokrojona
  • 2 łyżeczki św. kolendry
  • 2 łyżeczki szczypiorku
  • ok 300 ml mleka kokosowego

 

Sposób przygotowania:

śmietankowy sos curry
Na maśle smażyć szalotkę z curry,kminkiem,chili/ostrą papryczką mieszając.Gdy zaczyna roznosić się zapach kminku zalać mlekiem kokosowym .Na małym ogniu gotować jeszcze 5 minut.Dodać na koniec pozostałe składniki.