Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Śmietanowa polewa z malinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomity dodatek do każdej sałatki

Śmietanowa polewa z malinami

Składniki:

Śmietanowa polewa z malinami

 

  • 140 g malin
  • 60 ml octu malinowego
  • 2 łyżki cukru
  • 125 ml oleju
  • 80 ml gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Śmietanowa polewa z malinami
Maliny umyć i obrać z ogonków. Przecisnąć do miseczki przez sito. Dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać. Wmieszać olej, aż uzyskamy odpowiednią konsystencję. Śmietanę dodajemy przed samym podaniem. Z tej ilości składników otrzymamy ok 450 ml polewy.