piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Śmietanowe toffino

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny tort na każdą okazję

Śmietanowe toffino

Składniki:

Śmietanowe toffino

 

  • Ciasto biszkoptowe:
  • 1,20kg braun-bisquick
  • 0,80kg jaja
  • 0,24kg woda
  • Masa śmietanowa:
  • 0,48kg Alaska neutralna
  • 0,60kg woda
  • 2,40kg śmietanka 30%
  • 1.20kg nadzienie toffi rozpuścić

Sposób przygotowania:

Śmietanowe toffino
ciasto biszkoptowe . Wszystkie składniki połączyć ze sobą i mieszać gęstą rózgą około 6 minut . Następnie włożyć do pieca i piec w temperaturze 200 stopni C przez około 25-30 minut . Masa śmietanowa: Alaskę połączyć z woda i dodać do napowietrzonej śmietanki , odłożyć 1,60kg masy , pozostałą część podzielić na 2 równe części .
Opisz przygotowania; Odpieczony blat biszkoptowy przekroić na 3 części . Posmarować blat rozpuszczonym nadzieniem toffi , następnie wyłożyć masę śmietanową , przykryć blatem . ponownie przesmarować blat rozpuszczonym nadzieniem toffi , wyłożyć masę śmietanową , przykryć blatem . Na wierzch ostatniego blatu posmarować toffi wyłożyć pozostałą masę śmietanową 1,60kg. Wierzch udekorować delikatnymi pasemkami z nadzienia toffi .

Tagi:

ciasto