Sposób przygotowania:
Śmietanowiec z truskawkami i galaretką
3 galaretki cytrynowe przygotować i ostudzić.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Śmietanę osłodzić cukrem, dodać aromat waniliowy i żelatynę namoczona w 3-4 łyżkach wody.
Dobrze wymieszać.
Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę, dodać do lekko ścinającej się śmietany.
Dodać rodzynki.
Przełożyć do tortownicy.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Gdy całość zastygnie udekorować truskawkami.
Zalać 4 galaretką cytrynową.
Ponownie wstawić do lodówki, do całkowitego zastygnięcia.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Śmietanę osłodzić cukrem, dodać aromat waniliowy i żelatynę namoczona w 3-4 łyżkach wody.
Dobrze wymieszać.
Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę, dodać do lekko ścinającej się śmietany.
Dodać rodzynki.
Przełożyć do tortownicy.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Gdy całość zastygnie udekorować truskawkami.
Zalać 4 galaretką cytrynową.
Ponownie wstawić do lodówki, do całkowitego zastygnięcia.