Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Śmietanowy sos z chrzanem i jajkami do wędlin

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przepis przechodzi u nas z matki na córkę od pokoleń. Przygotowuję go na Wielkanoc, Nowy Rok oraz Święta Bożego Narodzenia.

Śmietanowy sos z chrzanem i jajkami do wędlin

Składniki:

Śmietanowy sos z chrzanem i jajkami do wędlin

 

Sposób przygotowania:

Śmietanowy sos z chrzanem i jajkami do wędlin
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupki. Oddzielamy osobno białka i żółtka.

Chrzan wyciągamy ze słoika na sitko. Odsączamy z nadmiaru wody (to bardzo ważne).

Żółtka rozcieramy z musztardą. Dolewamy śmietanę i mieszamy.

Dokładamy chrzan i białka jajek wcześniej pokrojone w kostkę.

Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy cukrem.