KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Łososiowy tatar z chrzanem i sardynkom

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tatar łososiowy z chrzanem, doskonały na świąteczne śniadanie.

Łososiowy tatar z chrzanem i sardynkom Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łososiowy tatar z chrzanem i sardynkom

 

  • 100 g świeżego łososia,
  • łyżka chrzanu,
  • szczypiorek, koperek,
  • połowa szalotki,
  • małe anchois,
  • wędzona szprotka,
  • łyżka serka philadelphia,
  • sos sojowy do smaku,

Sposób przygotowania:

Łososiowy tatar z chrzanem i sardynkom
Łososia, szalotkę, szczypiorek, anchois, kroimy w cieniutką kostkę ostrym nożem, Do okrągłej foremki wkładamy kolejno, posiekanego łososia, szalotkę, anchois, chrzan, szczypiorek, koperek i ponownie łososia, foremkę delikatnie usuwamy. Na górę układamy koperek oraz wędzoną szprotkę, posypujemy sezamem, na talerzu układamy serek ziołowy philadelphia, dekorujemy zieleniną, doprawiamy sosem sojowym . SMACZNEGO.
Łososiowy tatar z chrzanem i sardynkom
Łososia myjemy, osuszamy i siekamy na drobną kostkę.
Łososiowy tatar z chrzanem i sardynkom
Pozostałe składniki również kroimy w drobniutkie kawałki.