kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Smoothie truskawkowo-czereśniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Korzystając z uroków lata i jego dobrodziejstw zapraszam na przepyszny, czarujący kolorem smoothie z truskawek i czereśni.

Smoothie truskawkowo-czereśniowe

Składniki:

Smoothie truskawkowo-czereśniowe

podstawowe

  • (na 2 duże koktajle)
  • 400-500g truskawek
  • 2 szklanki wydrylowanych czereśni
  • sok z ½ cytryny
  • 100 ml lodowatej wody
  • garść lodu

Sposób przygotowania:

Smoothie truskawkowo-czereśniowe
Truskawki i czereśnie myjemy. Truskawki obieramy z szypułek, czereśnie drylujemy z pestek. Owoce umieszczamy w kielichu blendera z dodatkiem soku z cytryny, wodą i pokruszonym lodem. Miksujemy na wysokich obrotach miksera do uzyskania jednolitej konsystencji.

Serwujemy od razu.

Truskawki można wcześniej zamrozić. Smoothie będzie jeszcze bardziej orzeźwiające.