Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i sosem serowym
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu- al dente. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą.
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Smażymy na patelni, na oleju. Dodajemy do makaronu.
Następnie na patelni przysmażamy pokrojone w plastry pieczarki, pora pokrojonego w talarki oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę. Także dodajemy do makaronu. Przygotowujemy sos serowy (w moich przepisach).
Całość mieszamy w garnku, wykładamy na talerze, posypujemy parmesanem.
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i papryką ostrą. Smażymy na patelni, na oleju. Dodajemy do makaronu.
Następnie na patelni przysmażamy pokrojone w plastry pieczarki, pora pokrojonego w talarki oraz pokrojoną w kosteczkę paprykę. Także dodajemy do makaronu. Przygotowujemy sos serowy (w moich przepisach).
Całość mieszamy w garnku, wykładamy na talerze, posypujemy parmesanem.