Sposób przygotowania:
Smoothie buraczane
Dzień wcześniej banan obieramy i kroimy w plasterki a następnie wkładamy do zamrażarki. Następnego dnia rano myjemy buraczka, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.
Wkładamy buraczek do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 200 stopniach. Następnie rozwijamy i studzimy. Zimny buraczek obieramy i kroimy w kawałki.
Przekładamy do kielicha blendera, dodajemy obrane jabłko pokrojone w kawałki i zamrożonego banana (można dodać miód do smaku). Miksujemy na gładki koktajl.
Przelewamy smoothie do szklanek i podajemy mocno schłodzone.
Wkładamy buraczek do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 200 stopniach. Następnie rozwijamy i studzimy. Zimny buraczek obieramy i kroimy w kawałki.
Przekładamy do kielicha blendera, dodajemy obrane jabłko pokrojone w kawałki i zamrożonego banana (można dodać miód do smaku). Miksujemy na gładki koktajl.
Przelewamy smoothie do szklanek i podajemy mocno schłodzone.