Sposób przygotowania:
Jagodowy chłodnik z makaronem czekoladowym
1. Jagody należy umyć i dokładnie osuszyć, następnie zmiksować je z jogurtami naturalnymi i cukrem do smaku według uznania. Następnie wstawić do lodówki do schłodzenia.
2. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dobrze wystudzić, mieszać go od czasu do czasu, żeby się nie posklejał.
3. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę trzeba ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder do smaku i chwilę po ubijać. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
4. Z kolei czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Schłodzony chłodnik rozlać na talerze, nałożyć porcje makaronu, wyciskać śmietankę i posypać startą czekoladą. Należy od razu podać.
6. Życzę smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 spore porcje.
2. W tym czasie ugotować makaron według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dobrze wystudzić, mieszać go od czasu do czasu, żeby się nie posklejał.
3. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę trzeba ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder do smaku i chwilę po ubijać. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
4. Z kolei czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
5. Schłodzony chłodnik rozlać na talerze, nałożyć porcje makaronu, wyciskać śmietankę i posypać startą czekoladą. Należy od razu podać.
6. Życzę smacznego.
Rady:
Z przepisu wychodzi 4 spore porcje.
CORAL
Babeczka35
Dziękuję:)
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)