BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1437]

Młoda biała kapusta z pieczarkami i koperkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Polecam młodą białą kapustę z pieczarkami i koperkiem zielonym. Kapusta z dodatkiem pieczarek i koperku, a jeszcze na dodatek połączona z usmażonym boczkiem wędzonym smakuje smakowicie.

Młoda biała kapusta z pieczarkami i koperkiem

Składniki:

Młoda biała kapusta z pieczarkami i koperkiem

 

  • młoda biała kapusta 1 szt,
  • cebula 1 szt,
  • pieczarki 300 g,
  • koperek 1/2 pęczka,
  • boczek wędzony około 150 g,
  • sól,pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Młoda biała kapusta z pieczarkami i koperkiem
Młodą białą kapustę oczyszczam z brzydkich liści, szatkuje, wkładam do garnka, zalewam zimną wodą aby kapusta była zakryta ponad połowę.

Dokładam masło i gotuje do miekkości kapusty ( nie rozgotowując).

Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie.

Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone,podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek.

Mieszam do połączenia składników.

Podgrzewam łącząc z podsmażonym boczkiem wędzonym, doprawiam do smaku solą, pieprzem.

Smacznego.