Sposób przygotowania:
Młoda biała kapusta z pieczarkami i koperkiem
Młodą białą kapustę oczyszczam z brzydkich liści, szatkuje, wkładam do garnka, zalewam zimną wodą aby kapusta była zakryta ponad połowę.
Dokładam masło i gotuje do miekkości kapusty ( nie rozgotowując).
Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie.
Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone,podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek.
Mieszam do połączenia składników.
Podgrzewam łącząc z podsmażonym boczkiem wędzonym, doprawiam do smaku solą, pieprzem.
Smacznego.
Dokładam masło i gotuje do miekkości kapusty ( nie rozgotowując).
Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie.
Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone,podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek.
Mieszam do połączenia składników.
Podgrzewam łącząc z podsmażonym boczkiem wędzonym, doprawiam do smaku solą, pieprzem.
Smacznego.
gusia1000