Sposób przygotowania:
Smoothie z truskawkami i bananem
Do wysokiego naczynia wsypujemy cukier waniliowy i dodajemy miód. Następnie wlewamy jogurt naturalny. Dosypujemy jeszcze cukier (możemy go pominąć, gdy nie lubimy zbyt słodkich koktajli).
Truskawki odszypułkowujemy i myjemy. Zostawiamy do osuszenia, gotowe przekładamy do jogurtu naturalnego z cukrem, cukrem waniliowym i miodem. Wszystkie składniki dobrze blendujemy.
Następnie dodajemy pokrojonego w plastry banana (kilka plasterków zostawiamy do dekoracji) i ponownie miksujemy smoothie.
Gotowe wstawiamy na 20 minut do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie rozlewamy do szklanek i rozkoszujemy się chłodnym, słodkim owocowym smakiem.
Truskawki odszypułkowujemy i myjemy. Zostawiamy do osuszenia, gotowe przekładamy do jogurtu naturalnego z cukrem, cukrem waniliowym i miodem. Wszystkie składniki dobrze blendujemy.
Następnie dodajemy pokrojonego w plastry banana (kilka plasterków zostawiamy do dekoracji) i ponownie miksujemy smoothie.
Gotowe wstawiamy na 20 minut do lodówki do schłodzenia. Po tym czasie rozlewamy do szklanek i rozkoszujemy się chłodnym, słodkim owocowym smakiem.