Sposób przygotowania:
Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem
Kromki chleba smarujemy masłem. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 170st. Pieczarki układamy na kromkach. Przykrywamy je żółtym serem - plasterki dzielimy na połówki. Zapiekamy w piekarniku dopóki ser się delikatnie nie zacznie rozpuszczać. Na patelni rozgrzewamy masło - około 2 łyżek. Wbijamy umyte jajko. Smażymy. Gotowe jajko zdejmujemy z patelni, przekrawamy na pół. Kładziemy na wyjętych z piekarnika grzankach. Zjadamy popijając aromatyczną kawą. :)
![Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sniadaniowe-grzanki-z-sadzonym-jajkiem-150260.jpg)
![Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sniadaniowe-grzanki-z-sadzonym-jajkiem-150261.jpg)
![Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sniadaniowe-grzanki-z-sadzonym-jajkiem-150262.jpg)
![Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sniadaniowe-grzanki-z-sadzonym-jajkiem-150263.jpg)