pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sposób na smaczne, szybkie śniadanie na ciepło

Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem
Kromki chleba smarujemy masłem. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w plasterki. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 170st. Pieczarki układamy na kromkach. Przykrywamy je żółtym serem - plasterki dzielimy na połówki. Zapiekamy w piekarniku dopóki ser się delikatnie nie zacznie rozpuszczać. Na patelni rozgrzewamy masło - około 2 łyżek. Wbijamy umyte jajko. Smażymy. Gotowe jajko zdejmujemy z patelni, przekrawamy na pół. Kładziemy na wyjętych z piekarnika grzankach. Zjadamy popijając aromatyczną kawą. :)
Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem
kromeczki chleba smarujemy cienko masłem
Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem
Układamy umyte pokrojone w palsterki pieczarki
Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem
Grzanki przykrywamy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku
Śniadaniowe grzanki z sadzonym jajkiem
Jajko smażymy na rozpuszczonym maśle aż żółtko będzie półpłynne