evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Śniadaniowe torciki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Torciki smakują wyśmienicie :-)

Śniadaniowe torciki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śniadaniowe torciki

 

  • Na Pastę:

 

  • 1 puszka sardynki z cytryną w oleju (125g)
  • 1/2 średniej cebuli (obranej i pokrojonej drobno w kosteczkę)
  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • 2 jajka kurze ugotowane na twardo (posiekane dość drobno)
  • 1 łyżka oleju
  • sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
  • Dodatkowo:
  • 6 kromek pieczywa dowolnego (lepiej jak by było ciemne-lepszy efekt)
  • 2 foremki do dań (u mnie śr.8cm)

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe torciki
Z pieczywa za pomocą foremek wycinamy 6 krążków. Otwieramy puszkę i zawartość przekładamy do miseczki.Widelcem rozdrabniamy rybę. Dodajemy drobno pokrojone jajka,ogórki,olej oraz cebulkę.Solimy,pieprzymy i dokładnie mieszamy. Na talerzu ustawiamy foremkę i na spód wkładamy krążek pieczywa,na pieczywo układamy pastę rybną wygładzając łyżeczką po całej powierzchni.Następnie znowu pieczywo i pastę. W jednej foremce mają być trzy krążki pieczywa i trzy warstwy pasty.Tą sama czynność powtarzamy z drugim torcikiem. Dekorujemy wg. uznania i podajemy :-)
Śniadaniowe torciki
Z pieczywa za pomocą foremek wycinamy 6 krążków..
Śniadaniowe torciki
Otwieramy puszkę i zawartość przekładamy do miseczki.Widelcem rozdrabniamy rybę. Dodajemy drobno pokrojone jajka,ogórki,olej oraz cebulkę.Solimy,pieprzymy i dokładnie mieszamy.