Sposób przygotowania:
Sajgonki - pyszne
Pierś pokroić dość drobno, zalać mięso w jakimś naczyniu sosem sojowym. Zostawić na 15 minut a potem wrzucić na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju i podsmażyć.
Dodać startą marchewkę i pokrojoną w drobne paseczki paprykę a także czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażyć.
Następnie dodać posiekaną natkę oraz kukurydzę i pędy babusa i wymieszać farsz, doprawić do smaku.
W ciepłej wodzie maczać papiery ryżowe przez chwilkę i kłaść je na desce drewnianej po czym układać na każdym papierze po porcji nadzienia i zwijać sajgonki tak jak nasze gołąbki lub krokiety.
Sajgonki smażyć na rumiano na patelni z mała ilością tłuszczu. Sajgonki odsączyć z oleju na ręczniki papierowym i podawać na przykład z sosem tajskim słodko kwaśnym wymieszanym z odrobiną sosu sojowego.
Dodać startą marchewkę i pokrojoną w drobne paseczki paprykę a także czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę smażyć.
Następnie dodać posiekaną natkę oraz kukurydzę i pędy babusa i wymieszać farsz, doprawić do smaku.
W ciepłej wodzie maczać papiery ryżowe przez chwilkę i kłaść je na desce drewnianej po czym układać na każdym papierze po porcji nadzienia i zwijać sajgonki tak jak nasze gołąbki lub krokiety.
Sajgonki smażyć na rumiano na patelni z mała ilością tłuszczu. Sajgonki odsączyć z oleju na ręczniki papierowym i podawać na przykład z sosem tajskim słodko kwaśnym wymieszanym z odrobiną sosu sojowego.