osaax3

osaax3

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Snickers

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonanie ciasta i kremów

Snickers

Składniki:

Snickers

 

  • Ciasto:
  • maka pszenna 0,5 kg
  • żółtka 4 szt.
  • margaryna 1 kostka
  • cukier kryształ 1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Krem 1:
  • kremówka 30% 0,5l
  • cukier wanilinowy
  • Krem 2:
  • masa krówkowa
  • orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

Snickers
Wykonanie: Składniki na ciasto posiekać, aż do połączenia się składników , zagnieść. Podzielić na pół. Upiec 2 placki w temperaturze 180 stopni (piec konwekcyjny) 20-25 minut do koloru miodowego. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem wanilinowym. Pierwszy placek posmarować masą krówkową (połowa) położyć ubitą śmietanę, przykryć drugim plackiem i posmarować 2 częścią masy krówkowej. Posypać orzechami włoskimi lub podprażonymi na patelni orzechami ziemnymi.

Tagi:

ciasto mak