Sposób przygotowania:
Sodkie puchary
Umyte porzeczki przełożyć do garnka,zasypać cukrem pudrem. Powoli podgrzewając doprowadzić do wrzenia.Gotować na małym ogniu około 10 minut.Po ostudzeniu porzeczki przecieramy dokładnie przez sito.Ponownie wkładamy do garnka dodając odrobinę soku z cytryny. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut.Jeśli pojawi się piana zbieramy ją. przełóż ugotowane porzeczki do miski wystudź i wstaw do lodówki. Lody wymieszaj z naturalnym jogurtem.
Do połowy pucharów nakładaj wystudzony mus porzeczkowy i 3 łyżki lodów wymieszanych z jogurtem. Startą na tarce gorzką czekoladą posyp wierzch pucharu na koniec udekoruj porzeczkami
Do połowy pucharów nakładaj wystudzony mus porzeczkowy i 3 łyżki lodów wymieszanych z jogurtem. Startą na tarce gorzką czekoladą posyp wierzch pucharu na koniec udekoruj porzeczkami