Sposób przygotowania:
Sok Kubuś
Dynię obieramy, trzemy na grubych oczkach, zalewamy wodą i rozgotowujemy do miękkości.
Marchew obieramy trzemy na grubych oczkach, zalewamy wodą z cukrem, rozgotowujemy.
Jabłka obieramy, kroimy na plasterki, dodajemy cukier i gotujemy.
Ugotowane jabłka przecieramy przez sito i miksujemy.Dynię i marchew po rozgotowaniu miksujemy.Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przelewając przez sito do jednego garnka.Dodajemy sok z cytryn i mieszamy.Rozcieńczmy wodą wg uznania(czy chcemy sok gęsty czy rzadszy).Wlewamy sok do buteleczek i zagotowujemy ok pol godziny.Możemy dodać także inne owoce do podstawowych składnikow(banany, maliny, brzoskwinie).
Marchew obieramy trzemy na grubych oczkach, zalewamy wodą z cukrem, rozgotowujemy.
Jabłka obieramy, kroimy na plasterki, dodajemy cukier i gotujemy.
Ugotowane jabłka przecieramy przez sito i miksujemy.Dynię i marchew po rozgotowaniu miksujemy.Wszystkie składniki łączymy ze sobą, przelewając przez sito do jednego garnka.Dodajemy sok z cytryn i mieszamy.Rozcieńczmy wodą wg uznania(czy chcemy sok gęsty czy rzadszy).Wlewamy sok do buteleczek i zagotowujemy ok pol godziny.Możemy dodać także inne owoce do podstawowych składnikow(banany, maliny, brzoskwinie).
przysmak
Mikrula
Pozioma
lucyna19
olmanka