petronella

petronella

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Sok z brzoskwiń, jabłek, gruszek i winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super przepis na sok z jabłek, gruszek, białych winogron i brzoskwiń, podrasowany odrobiną imbiru, na upalne i te chłodniejsze dni.

Sok z brzoskwiń, jabłek, gruszek i winogron Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sok z brzoskwiń, jabłek, gruszek i winogron

na sok

Sposób przygotowania:

Sok z brzoskwiń, jabłek, gruszek i winogron
Owoce dokładnie myjemy. Brzoskwinie pozbawiamy pestek, z jabłek usuwamy szypułki oraz gniazda nasienne. Winogrona pozbawiamy pestek, odrywamy od łodygi. Gruszki kroimy na ćwiartki, pozbawiamy gniazd nasiennych i szypułek. Bo to one sa najbardziej gorzkie jak i pestki.

Do sokowirówki wrzucamy kolejno gruszki, winogrona, jabłka, brzoskwinie. gdy wszytskie owoce będą przeciśnięte, w dużym naczyniu możemy doprawić je jedna łyżeczką mielonego imbiru. Smak będzie wyjątkowy.
Sok z brzoskwiń, jabłek, gruszek i winogron
smakowity sok z brzoskwiń, gruszek, jabłek i winogron