femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Solone matiasy w oleju

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne i szybkie w przygotowaniu śledzie, które idealnie pasują na każdą okazję - szczególnie na Święta Bożego Narodzenia.

Solone matiasy w oleju

Składniki:

Solone matiasy w oleju

 

  • 5 - 6 płatów solonych matiasów
  • 1 średnia cebula
  • olej rzepakowy lub słonecznikowy

 

Sposób przygotowania:

Solone matiasy w oleju
Przygotuj pojemnik bądź miseczkę, która posiada szczelne zamknięcie.Wodę rozrób pół na pół z mlekiem i mocz śledzie przez około dwie - trzy godziny, tak aby pozbyły się swojego słonego smaku. Następnie dokładnie opłucz je pod bieżącą wodą. Płaty śledziowe pokrój w niezbyt drobną, ale też nie za grubą kostkę. Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę. Śledzie i posiekaną cebulkę umieść w naczyniu, zalej olejem i wymieszaj.

Tagi:

śledzie