Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Śledź w oleju.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste postne matiasy wg mojej M...

Śledź w oleju. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Śledź w oleju.

 

  • 80 dag matiasów
  • 2 średnie cebule
  • 2 małe czerwone cebule
  • oliwa
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledź w oleju.
Matiasy zalewamy chłodną wodą i moczymy przez całą noc, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy z nadmiaru wody. W dosyć dużej misce układamy warstwę śledzi, posypujemy obficie pokrojoną w drobną kostkę białą i czerwoną cebulą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Kropimy 2-3 łyżkami oliwy. Układamy kolejną warstwę śledzi, którą również posypujemy cebulą i pieprzem. Zalewamy kilkoma łyżkami oleju. Przykrywamy wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin. Podajemy schłodzone.
Śledź w oleju.
Matiasy zalewamy chłodną wodą i moczymy przez całą noc, następnie dokładnie płuczemy i osuszamy z nadmiaru wody.
Śledź w oleju.
W dosyć dużej misce układamy warstwę śledzi, posypujemy obficie pokrojoną w drobną kostkę białą i czerwoną cebulą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Kropimy 2-3 łyżkami oliwy.

Tagi:

śledź ryba