Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Sorbet Blue Curaçao

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Orzeźwiający i doskonale chłodzący sorbet Blue Curaçao z dodatkiem limonki i mięty na początek urlopu.

Sorbet Blue Curaçao

Składniki:

Sorbet Blue Curaçao

 

  • 150 ml soku z limonki
  • 150 ml wody
  • 50 ml bezalkoholowego syropu Blue Curaçao
  • mały pęczek mięty
  • 4 łyżki cukru
  • skórka otarta z 1 limonki

Sposób przygotowania:

Sorbet Blue Curaçao
Umytą i lekko posiekaną miętę zalej stu pięćdziesięcioma mililitrami gorącej wody. Po 5 min całość przelej przez sito a uzyskany napar odstaw do ostygnięcia po czym dodaj do niego sok i skórkę z limonki, cukier i syrop.

Tak powstałą bazę wstaw do zamrażarki a kiedy zacznie lekko zamarzać przelej do maszynki do lodów. Gotowy sorbet podawaj z owocami.