polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Szybkie sorbety z zamrożonych owoców

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie sorbety z zamrożonych owoców

Szybkie sorbety z zamrożonych owoców

Składniki:

Szybkie sorbety z zamrożonych owoców

 

  • 20 dag zamrożonych truskawek
  • 20 dag zamrożonych wydrylowanych czereśni
  • 20 dag pokrojonych w plasterki i zamrożonych bananów
  • 5 dag cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Szybkie sorbety z zamrożonych owoców
Owoce wyjąć z zamrażarki na pół godziny przed przygotowywaniem sorbetów. Dodać do nich pozostałe składniki i zmiksować. Ukształtować kulki i od razu podawać.

Tagi:

sorbety