paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Sorbet melonowy z dodatkiem bazylij

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zaskakujące połączenia smakowe

Sorbet melonowy z dodatkiem bazylij

Składniki:

Sorbet melonowy z dodatkiem bazylij

 

Sposób przygotowania:

Sorbet melonowy z dodatkiem bazylij
Melony obieramy i pozbawiamy pestek. Kroimy je na mniejsze kawałki. Z cytryny wyciskamy sok. Bazylię płuczemy pod bieżącą woda i otrzepujemy z jej nadmiaru. Bazylię bardzo drobno siekamy. Sok z winogron gotujemy z sokiem z cytryny, cukrem i miodem. Gdy całość zawrze dodajmy kawałki melona, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy całość jest już chłodna za pomocą blendera miksujemy wszystko dokładnie a następnie przecieramy przez sitko. Do powstałej masy dodajemy bazylię i na 5 godzin wkładamy do zamrażalki. Pamiętajmy aby co 30 min sorbet ponownie miksować.

Tagi:

winogrona