Sposób przygotowania:
Sorbet pomarańczowy z campari.
W garnku zagotować wodę z cukrem,gotować jeszcze z chwilę i os-
-tudzić.Syrop wymieszać z sokiem pomarańczowym i campari,prze-
-lać do miski odpornej na zamrażanie,nakryć ją oraz wstawić na 4-5 godzin do zamrażalnika.Co pół godziny sorbet zamieszać trzepaczką.Pomarańcze do dekoracji umyć w gorącej wodzie,osuszyć i skroić ze skórek cienkie paseczki,tak by powstały spiralki.Białą skórę usunąć z owoców nożykiem,a owoce podzielić na cząstki.Sorbet z pomarańczy i campari przełożyć do sześciu pucharków,udekorować cząstkami pomarańczy,a brzegi naczyń oz-
-dobić spiralkami skórek z pomarańczy.
-tudzić.Syrop wymieszać z sokiem pomarańczowym i campari,prze-
-lać do miski odpornej na zamrażanie,nakryć ją oraz wstawić na 4-5 godzin do zamrażalnika.Co pół godziny sorbet zamieszać trzepaczką.Pomarańcze do dekoracji umyć w gorącej wodzie,osuszyć i skroić ze skórek cienkie paseczki,tak by powstały spiralki.Białą skórę usunąć z owoców nożykiem,a owoce podzielić na cząstki.Sorbet z pomarańczy i campari przełożyć do sześciu pucharków,udekorować cząstkami pomarańczy,a brzegi naczyń oz-
-dobić spiralkami skórek z pomarańczy.