Sorbety cytrynowe w polewie winnej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

pyszne sorbety cytrynowe w polewie winnej

Sorbety cytrynowe w polewie winnej

Składniki:

Sorbety cytrynowe w polewie winnej

 

  • 50 gram masła
  • 50 gram cukru
  • 4 łyżki czerwonego wina
  • 2 lody sorbety o smaku cytrynowym

Sposób przygotowania:

Sorbety cytrynowe w polewie winnej
Przed wykonaniem polewy sorbety przechowywałam w lodówce.Do szerokiego rondelka wrzuciłam masło i cukier. Gdy masło zaczęło się topić,to dolałam czerwone wino. Ubijaczką do piany zaczęłam wszystko delikatnie ucierać.Odstawiłam z gazu i odczekałam aż polewa ostygła.Po tym czasie ponownie ubiłam.Sorbety z lodówki przełożyłam do miseczki,a wierzch polałam ciepłą przygotowaną polewą.

Tagi:

lody