zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sos ala spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Sos do makaronu.....................

Sos ala spaghetti

Składniki:

Sos ala spaghetti

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula
  • 400 g pieczarek
  • 1 mały koncentrat pomidorowy
  • 1 sos meksykański
  • 3 łyżki oleju
  • sól morska
  • pieprz kolorowy
  • chili w proszku
  • 1 łyżka przyprawy do potraw włoskich

 

 

Sposób przygotowania:

Sos ala spaghetti
Mięso przesmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w piórka pieczarki i podsmażać do zrumienienia się cebuli.
Dodać koncentrat pomidorowy i sos meksykański, mieszając od czasu do czasu zagotować.
Doprawić do smaku przyprawami i jeszcze chwilkę trzymać sos na ogniu pilnując aby się nie przypalił.
Gotowy sos podawać z makaronem.